Pogosta vprašanja in odgovori

 

1. Kako deluje

Na naših spletnih straneh smo z našimi poslovnimi partnerji oziroma ponudniki storitev / izdelkov zbrali zelo privlačne ponudbe s popusti vse do 90%.

Kuponska prodaja

- Oglejte si ponudbe
Na našem spletnem mestu si oglejte kvalitetne in cenovno zelo ugodne ponudbe, ter jih dodajte v svojo košarico.
 
- Naročite in plačajteizbrane ponudbe
Izbrane ponudbe iz svoje košarice naročite in plačajte s poljubno vrsto plačila (prek UPN, Moneta ali s kreditno kartico).
 
- Prejem in unovčenje kupona
Po potrjenem plačilu vam na vaš naslov e-pošte oziroma v vašem računu (zgodovina naročil) pošljemo kupon. Ta kupon potem unovčite pri ponudniku po vnaprej znanih pogojih objavljenih pri izbrani ponudbi.

 

2. Kakšne vrste plačila lahko izberem? 

Izbirate lahko med naslednjimi vrstami plačil (plačilo po povzetju ni možno):

plačilo prek spletne banke oziroma UPN obrazca (dodajte izbrane ponudbe v košarico, pri načinu plačila izberete "Plačilo z UPN preko spletne banke ali bančnega okenca" in nadaljujete z nakupom - na vaš naslov e-pošte prejmete delno izpolnjen UPN obrazec, ki ga plačate preko spletne banke ali osebno na izbrani banki prek bančnega okenca oziroma v enotah Pošta Slovenije, potrditev naročila lahko traja od 1 do 3 delovnih dni)

plačilo prek Monete (dodajte izbrane ponudbe v košarico, pri načinu plačila izberete "Plačilo z moneto" in sledite navodilom za nakup prek monete - potrditev naročila je izvedena v primeru uspešnega plačila takoj),

plačilo s kreditno kartico (dodajte izbrane ponudbe v košarico, pri načinu plačila izberete "Plačilo s kreditno kartico" in sledite navodilom za nakup s kreditno kartico - potrditev naročila je izvedena v primeru uspešnega plačila takoj). 

 

3. Plačilo s kreditno kartico preko spleta

Naročeno blago lahko varno plačate s kreditno oz. plačilno kartico (MasterCard, American Express, Diners, Visa, Visa Electron, Maestro) ob oddaji naročila preko spleta. Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije ali pa uporablja kreditno kartico, ki ni bila izdana v Sloveniji ter v primerih, ko prejemnik in plačnik nista isti osebi, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave preko e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Nakup z Maestro kartico lahko opravite le, če vaša banka dovoljuje spletne nakupe. Storitev MasterCard SecureCode je na voljo vsem imetnikom kartic MasterCard in Maestro vseh bank sistema Activa . 

 

4. Kako dolgo lahko traja, da je moje plačilo potrjeno? 

To je odvisno od izbrane vrte plačila. Pri plačilu prek UPN obrazca lahko traja prejem in potrdilo plačila od 1 do 3 delovnih dni, kar je odvisno od posamezne banke in dneva izvedbe plačila. Pri plačilu prek Monete ali kreditne kartice je v primeru uspešnega plačila potrditev naročila izvedena v 5-10 minutah.

 

5. Ali lahko kupim kupon kot darilo? 

Seveda. Kuponi so lahko čudovito darilo. Ob nakupu v košarici izberite možnost "Darilni kupon (prijava obvezna)". V kolikor želite podarjeni kupon sami natisniti in osebno podariti, potem vpišite v polje "E-naslov za pošiljanje darilnega kupona" svoj naslov e-pošte, saj v nasprotnem primeru prejme kupon obdarjena oseba na svoj e-naslov! Kupon pošljemo po uspešno opravljenem nakupu in potrjenem plačilu.

 

6. Kako poteka prodaja ponudb, ki so številčno omejene? 

Pri ponudbah, kjer je omejena količina, se upoštevajo prva potrjena plačila. Sama oddaja naročila še ne zagotavlja nakupa kupona. Prednost imajo plačila s plačilnimi karticami in preko Monete, saj banka/pošta pri plačilu preko nalogov potrebuje dodatni čas za posredovanje podatkov o plačilu in tako lahko vaše plačilo lahko prejmemo prepozno. V primeru nepravočasnega prejema plačila in razprodaje kuponov vam vplačani znesek za kupon vrnemo.

 

7. Kako je z reklamacijami?

Več o reklamacijah in samih postopkih si lahko preberete tukaj: reklamacije.

 

8. Kako unovčim kupon?

Po uspešno opravljenem nakupu boste prejeli na vaš registriran naslov e-pošte kupon v elektronski obliki (e-pošto z QR kodo, slika 1). V kolikor niste prejeli kupona, preverite ali se morda nahaja v mapi SPAM ali JUNK. Kupona ne posredujte ali delite z tretjimi osebami, saj se kupon lahko unovči samo enkrat!

 

Kupon vsebuje sledeče podatke: polni naslov ponudnika, plačani znesek, kodo kupona, do kdaj lahko kupon koristite in ostale podrobnosti.

 

Do kupona lahko pridete tudi preko svojega računa na kuponi.enaa.com:

1. najprej se prijavite v svoj račun s klikom na gumb »Moji kuponi« (slika 2) in po prijavi boste preusmerjeni na svojo nadzorno ploščo,
2. nato kliknite na povezavo v meniju na desni strani »Kuponi in naročila« (slika 3),
3. za tiskanje kupona kliknite na povezavo »Natisni kupon« (slika 4), pojavilo se bo novo okno in v njem ponovno kliknete na povezavo »Natisni« (slika 5),
4. odprlo se bo novo okno z kuponom, katerega potem natisnete. 

  

Naši piškoti ne škodijo, o čemer se lahko prepričate na strani: nastavitve, a brez njih vam ne moremo omogočiti običajnih funkcionalnosti za sodobnega kupca. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh. V redu