Reklamacije


Kuponi.enaA.com ni lastnik niti nima v lasti proizvodov ali storitev, ki jih promocijsko ponuja preko spletne strani kuponi.enaA.com, zato ne more biti odgovoren za morebitne napake, škodo ali druge težave, ki lahko nastanejo pri uporabi promocijskih proizvodov oz. storitev. Za kakršne koli težave, škodo ali napake v zvezi s promocijskimi proizvodi oz. storitvami, ki jih določa ponudnik, je odgovoren izključno ponudnik sam kot lastnik proizvoda oz. ponudnik storitve (razen pri izdelkih ki so iz enaa.com ponudbe).

Za kvalitetno opravljeno storitev je odgovoren ponudnik sam - kuponi.enaA.com zgolj posreduje ponudbo svojim uporabnikom spletnega mesta kuponi.enaA.com. Na vse reklamacije bomo odgovorili v zakonskem roku 8 dni. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov. 

Uporabnik portala kuponi.enaA.com ima pravico, da v 14 dneh od nakupa kupona odstopi od pogodbe po 43. členu ZVPot, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Vse morebitne reklamacije po tem roku rešujeta kupec kupona in ponudnik storitve oz. izdelka v reklamacijskem roku, ki je za ponudnika storitve oz. izdelka osem (8) dni od posredovane pisne pritožbe s strani pritožnika. V tem roku je ponudnik storitve oz. izdelka dolžan pritožniku posredovati pisni ali ustni odgovor na posredovano pritožbo. 


Vračilo denarja za kupone, ki so unovčljivi le na določen datum (koncerti, izleti, itd.), je možno izključno v primeru, ko je zahtevek za vračilo denarja poslan vsaj 24 ur pred začetkom dogodka, v nasprotnem primeru vračilo denarja ni možno. Za neizkoriščene kupone po izteku veljavnosti  kupona vračilo denarja ni možno, saj kuponi.enaA.com po izteku akcije ponudniku izplača ves denar od prodanih kuponov, zatorej vsa morebitna vračila denarja potem vrši ponudnik storitve ali izdelka. V primerih kadar je kupec kupona za plačilo izbral moneto ali kreditno kartico, se od zneska za vračilo odštejejo dejanski stroški obdelave plačila (3% vrednosti naročila), ki jih zaračuna Moneta oziroma Bankart.


V kolikor bi radi prijavili reklamacijo, lahko to storite spodaj - navedite vse podatke, tudi razlog reklamacije: 

- niste prejeli izdelka,
- izdelek je poškodovan,
- izdelek je pokvarjen,
- niste prejeli kupona.

 


Naši piškoti ne škodijo, o čemer se lahko prepričate na strani: nastavitve, a brez njih vam ne moremo omogočiti običajnih funkcionalnosti za sodobnega kupca. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh. V redu